onsdag 29 december 2010

Ingen slipning

Nu är jag lite ledsen :( Åkte in till slipkliniken idag för jag mailade dom förra veckan och har inte fått svar. Kommer dit så verkar det vara stängt! Ser ut som en källardörr utan fönster. Trodde dom hade butik men det var kanske bara verkstad där. Fast det stod öppettider på dörren. Hmmm. Såg på nätet ikväll att en butik i Västerhaninge säljer brother maskiner så jag ska dit imorgon och hoppas på det bästa.

Slipa knivar

Snart ska vi åka till IKEA. Då ska vi förbi en slipverkstad i stan så jag kan lämna in min knivar för slipning. Jag måste ha dom för att kunna sy. Jag har syabstinens! :))

måndag 27 december 2010

Tröja till Milo

Lägger ut lite bilder på tröjan till Milo som äntligen blivit klar. Har haft problem med tvillingnålen, det har trasslat sig och tråden har gått av hela tiden. Så efter en massa justeringar och rengöring av maskinen(det var en MASSA ludd därinne) har det gått över förväntan. Tröjan har använts under en matning så den är lite skitig... Kom på när jag sytt i halskragen att jag ville ha grön mudd men orkade verkligen inte sprätta upp och sy om efter alla problem jag haft med tröjan. Nu fattas bara byxorna till. Detta är min första tröja jag sytt, jag är väldigt nöjd med resultatet. Ska bara ta fram ett nytt mönster för detta var väldigt konstigt.


Vetekudde

Har inte blivit så mycket sytt just nu, har firat jul och farit hit och dit. Hann med att sy klart en pyjamaströja till Milo som skulle vara storlek 80-86 men som ser jättestor ut på honom. Har även gjort en vetekudde som var en julklapp. Min första, så den blev väl inte helt bra, men, men.



tisdag 21 december 2010

Trasiga knivar

Jaha, min nyinköpta overlock tålde tydligen inte att köra över nålar (som jag satt för nära av misstag). Nu ser jag att det är hack i ena kniven. Har mailat ett slipföretag för att se vad dom tar för att slipa. Men jag får nog investera i ett par extra knivar så jag har att byta med. Man vill ju inte stå utan symaskin!

måndag 20 december 2010

Ännu en mössa

Ännu en mössa sydd. Tyget kommer från kamelont design, jättesnyggt tycker jag. prövade den på Milo men den är ju tjejig, så det får nog bli en julklapp kanske...

söndag 19 december 2010

Milo prövar mössa


Tänkte fota Milo med mössan på men det var inte det lättaste. Han gillar inte att ha mössor på sig så han försökte slita av sig den hela tiden, men ett par blev bra iaf :)

lördag 18 december 2010

Tossor


Nysydda tossor till en baby. Jag har nog fått lite spel. Köpte mönster på stoff och stil, sydde upp dessa tossor och prövade på Milo. Men dom var ju så små, så jag tittade på beskrivningen. Storlek 0-3 månader, jaha inte så konstigt då Milo är 10 månader...Jaja, får väl försöka förstora mönstret.

fredag 17 december 2010

Mössa och matchande vantar

Lägger upp en bild på mössa och matchande babyvantar jag sytt. Båda är fleecefodrade. Tyget kommer från stoff och stil och mönstret har knåpat ihop själv av olika mössmönster.

Nya tyger

Nu har jag fått en massa tyger från kamelont design. Dessutom är dom redan tvättade, jag hade tur att tvättstugan var bokad till igår kväll! Så nu ska jag bara fundera ut vad jag ska göra med dom :)

tisdag 14 december 2010

Nysydda muddbyxor och babyvantar





Efter att ha mätt Milos midja sydde jag dom här byxorna. Har haft lite problem med hur mycket mudd jag ska ta, den är slappare än köpebyxorna. Pusselbits tyget kommer från kamelont design och mönstret har jag knåpat ihop själv. Det blev lite tyg över så jag sydde ett par fleecefodrade vantar också.

måndag 13 december 2010

Nya tyger

Nu har jag lagt en till beställning på tyger från kamelont design. De har en del rea så jag passade på plus att jag bor hyfsat nära så jag kan hämta och slipper frakten. Nu ska jag bara vänta på att orden blir klar. Det är så kul att få hem nya tyger!

söndag 12 december 2010

Muddbyxor med svampar

Nu har jag sytt mina första muddbyxor. Min nya overlock är helt fantastisk! När tyget väl var klippt och muddarna fixade, blev den ihopsydd på ett kick. Och fint blev det. Tummen upp för min maskin.

Min nya blogg

 Välkommen till min nya blogg! Här kommer jag bara skriva om det jag syr. I min andra blogg, http://varamilosmamma.blogg.se
skriver jag om allt annat.